Csapatként harcolták ki a németek a továbbjutást - nyilatkozatok

Mindkét oldalon kemény ütközetről, két jó csapat kiélezett összecsapásáról beszéltek az első értékelésekben a német-francia párharcot követően, melyet előbbi válogatott 1-0-ra nyert meg a brazíliai labdarúgó-vb negyeddöntőjében.


"A mérkőzés elképesztően izgalmas volt - vélekedett Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya. - Csapatunk bravúrosan küzdött, minden játékos tökéletesen végrehajtotta a maga feladatát."

"Ma nem volt könnyű dolgunk - szögezte le a csapatkapitány Philipp Lahm. - Brutálisan meleg volt, főleg a tűző napon, ráadásul két jó csapat került egymással szembe."

Az ezúttal ismét jobbhátvédként szerephez jutó futballista emlékeztetett arra, hogy ők szereztek vezetést, így a franciáknak kellett azután kezdeményezniük. "Csapatként harcoltuk ki a továbbjutást, szervezettek voltunk" - adta meg sikerük magyarázatát.

Mats Hummels, az egyetlen gól szerzője egy újabb álom megvalósulásaként élte meg a győzelmet. "Remélem, hogy az utunk még nem ért véget" - tette hozzá.

Didier Deschamps, a franciák játékosként világ- és Európa-bajnok szakvezetője úgy vélekedett, hogy csapata megtette, amit meg kellett a német válogatott szerkezetének megbontásához, de "atletikusságban" némileg hátrányban voltak az amúgy is tapasztaltabb ellenféllel szemben.

Hangsúlyozta, hogy azon az úton haladtak tovább, amelyen eddig is jártak, csak éppen a német együttes képviselt az eddigi riválisoknál magasabb szintet.

"Nem volt nagy különbség a két csapat között, de végül a németek jutottak be az elődöntőbe" - rögzítette a lényeget.

A kapus, egyben csapatkapitány Hugo Lloris a szomorúságáról beszélt a mérkőzést követően. Szerinte "szép dolgokat hoztak össze" egy "nagy európai csapattal" szemben, de most időre lesz szükség, amíg túlteszik magukat a búcsún, aztán pedig már arra kell majd összpontosítaniuk, hogy a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságra újra összeálljon a válogatott.

"Büszkék lehetünk a menetelésünkre. Fiatal csapatunkkal a negyeddöntőig jutottunk" - mondta Karim Benzema, akinek lövését a ráadásban nagy bravúrral védte Manuel Neuer. - "Pici hiányzott az újabb sikerhez" - tette hozzá.

Videók