Csak úgy szárnyal a pályán Lionel Messi

Ismét az argentin zseni jelentette a különbséget.


A világbajnokok jól kezdték a 2026-os világbajnokság selejtezőit. Ecuador ellen egy szürke meccsen 1-0-ra nyert Argentína egy Messi 77. percben lőtt szabadrúgásának köszönhetően. Ecuador mindent megtett a pontszerzésért, de a futballtörténelem egyik legjobb játékosának zsenialitása ellen nem lehet mit tenni.

Az első félidő elég jól indult az Albiceleste számára. Scaloni emberei az első tíz percben uralták a labdát. Úgy tűnt, csak idő kérdése, hogy Argentína gólt szerezzen, de a gól elmaradt, Ecuador pedig mindent az egyéni hibákra bízott, amikből néha adódott lehetőségük. A félidei sípszóig egy Mac Allister, Lautaro és Messi közötti összjáték után adódott a legtisztább helyzet, de gól nem született belőle.

0 kapura lövés Argentína részéről az első félidőben. A közönség buzdítása mellett a félidő sípszavára Lautaro lövése a kapufát találta el, ami lehetett volna egy csapás Ecuador számára, de nem volt az, és Argentína úgy ment az öltözőbe, hogy nem okozott gondot Galindeznek, akinek az első félidőben nem volt kapura lövése.

Argentína jobban kezdte a második félidőt, mint ahogy az elsőt befejezte. Messi kezdett pontosabb lenni a labdával. Ecuador beletörődött, hogy egyre kevesebb szerep jut számukra.

A 76. percben kezdett el forrni a levegő. Egy szabálytalanság a pálya szélén elhallgattatta az egész stadiont, nem a félelemtől, hanem a várakozástól, amit véltek, hogy mi fog következni. És ez meg is történt. Leo egy finom érintéssel a hálóba juttatta a labdát.

Borítókép: Mariano Sanchez/Anadolu Agency via Getty Images

Videók