Copa América: 70 perc emberelőny, döntős a házigazda Chile

A sokkal esélyesebb, hazai pályán szereplő Chile, Peru ellen is megkapta a "hazai pálya előnyét", hetvenpercnyi emberelőnyben Eduardo Vargas volt a csapat hőse, aki két gólt szerzett.


 
Peru kezdett veszélyesebben, a félelmetes Paolo Guerrero, Jefferson Farfán kettős már eddig is sok borsot tört az ellenfelek orra alá, de Farfánnak ezúttal sem volt szerencséje, sokadszor találta el a kapufát a tornán. 
 
A peruiak aztán az első félidő derekán megfogyatkoztak, Carlos Zambrano már egy sárga lappal a birtokában eltalálta Charles Aránguiz hátát, a venezuelai játékvezető, Jose Argote pedig ráadásul azonnali pirosat mutatott fel, ami kicsit túlzásnak tűnt a szituációban.
 
A félidő vége előtt jött is a chilei gól, Alexis Sánchez lövése még visszajött a kapufáról, de Eduardo Vargas a kapuba juttatta azt.
 
Peru fordulás után még tudott egyenlíteni, Advíncula beadása után Gary Medel ügyetlenkedte a labdát saját kapujába, de percekkel később aztán jött újra Vargas és egy meg nem adott gól után szerzett egy újjabb teljesen szabályos találatot, nem is akármilyet.
 
Chile ötödször jutott a dél-amerikai kontinensviadal fináléjába, de az előző négy alkalommal, 1955-ben, 1956-ban, 1979-ben és 1987-ben kikapott, így először hódíthatja el a trófeát. Ellenfele az Argentína-Paraguay elődöntő győztese lesz.
 
Copa America, elődöntő:
Chile-Peru 2-1 (1-0)
gól: Vargas (42., 64.), illetve Medel (60., öngól)
piros lap: Zambrano (20., Peru)
Chile: Bravo – Isla, Medel, J. Rojas, Albornoz (Mena, a szünetben) – Vidal, M. Díaz (D. Pizarro, a szünetben), Aránguiz – Valdívia (F. Gutiérrez, 86.) – E. Vargas, A. Sánchez. Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
Peru: Gallese – Advíncula, Zambrano, Ascues, J. Vargas – Lobatón (Yotún, 73.), Ballon – Farfán, Cueva (Ch. Ramos, 27.), A. Carrillo (C. Pizarro, 73.) – P. Guerrero. Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca
 
 

Videók