Botrány: Olaszországnak még van esélye kijutni a Világbajnokságra

Mégis hogy? – Jogos a kérdés.


A CONI bizottság egykori tagja, Franco Chimenti szerint Olaszországnak még van esélye a vb-n való részvételre, ha Ecuadort eltiltják.

Olaszország hatalmas meglepetésre ismét nem jutott ki a világbajnokságra, miután márciusban 1-0-ra kikapott Észak-Macedóniától a rájátszás elődöntőjében. Franco Chimenti, az olasz golfszövetség jelenlegi elnöke és a CONI bizottság egykori tagja azonban konkrét esélyt lát arra, hogy az Azzurri novemberben pályára léphessen Katarban.

„Még mindig van arra esély, hogy látjuk Olaszországot a világbajnokságon, és erre nagyobb az esély, mint azt sokan gondolnák. Úgy tűnik, Ecuador olyan játékost játszatott, akit nem lehetett volna. Ha ez így volt, akkor egy másik ország váltja őket, és a FIFA szabályai szerint a FIFA-rangsor legmagasabban jegyzett válogatottjának kell lennie, aki jelenleg Olaszország” - mondta a GR Parlamento-nak a La Repubblica-nak.

Múlt héten a FIFA bejelentette, hogy hivatalosan megvizsgálják a chilei FA által megfogalmazott vádakat, amelyek szerint Ecuador meghamisította Byron Castillo játékos dokumentumait.

Castillo nyolc mérkőzést játszott végig a selejtezőn – ebből kétszer Chile ellen, amely nem jutott ki a világbajnokságra. A FIFA több módon is dönthet, Ecuador elveszítheti a pontjait, amelyeket azokon a meccseken szerzett, amelyeken Castillo játszott, így Chile továbbjutna. A másik lehetőség azonban az, hogy kizárják Ecuadort, és egy másik országnak adják át a vb-re való részvétel jogát.

Borítókép és képek: Serhat Cetinkaya/Anadolu Agency via Getty

Videók