Botrány: Benzemát szélsőjobboldali párt akarja kirakatni a válogatottból

A Nemzeti Front nevű szélsőjobboldali francia párt felszólította Didier Deschamps szövetségi kapitányt, hogy tegye ki a csapat keretéből Karim Benzemát, amiért az nem énekli a himnuszt a meccsek előtt.


Karim Benzema a minap egy rádióállomásnak adott interjújában foglalt állást a francia himnusz kapcsán.

A támadót azért kritizálták, mert a februári, németek elleni barátságos meccsen sem énekelte a Marseillaise-t, ezért több kritikát is kapott, mondván nem szeret a nemzeti együttesben játszani.

"Szeretem a válogatottat. Nem is értem, hogy kérdőjelezheti ezt meg bárki is... Egy álom számomra a csapatban játszani, de senki sem kötelezhet éneklésre. Nem értem a problémát. Zinedine Zidane sem énekelte mindig a himnuszt. A stadionban lévő szurkolók közül sem mindenki énekli a himnuszt. Ami fontos, hogy egy csapat vagyunk." - mondta az interjúban Benzema.

A nyilatkozatot követően a szélsőjobboldali Nemzeti Front nevű párt felháborodását fejezte ki és egy hivatalos honlapján megjelentetett közleményben arra szólította fel Didier Deschamps szövetségi kapitányt, hogy rakja ki a keretből Benzemát, akit a "futballzsoldos, aki óránként 1484 eurót keres" jelzővel titulált.

Íme a felvétel a franciák Németország elleni meccséről, melyen Benzema nem énekelte a himnuszt:

 

Videók