Bergwijn is bekerült Van Gaal első keretébe

Az előzetesen tervezett keretében még nem szerepelt, ám meggyőző volt a klubjában.


Steven Bergwijn, a Tottenham Hotspur labdarúgóját is meghívta a holland válogatott szeptemberi világbajnoki selejtező-mérkőzéseire Louis van Gaal, a nemzeti együttes régi-új szövetségi kapitánya.

A 70 éves szakember - aki karrierje során harmadszor irányítja hazája válogatottját, mostani időszakában viszont először ül majd a kispadon - két héttel ezelőtt leadott, előzetesen tervezett keretében még nem szerepelt Bergwijn neve. A szélső azonban olyan meggyőző teljesítményt nyújtott klubcsapatában a szezon elején, hogy az kapitányi meghívót ért számára. A futballista 12-szer szerepelt már a válogatottban - ezeken egy gólt szerzett -, de nem állandó tagja a keretnek. A nyári Európa-bajnokságra sem hívták meg, és az együttes legutóbbi tizenöt fellépésén mindössze háromszor jelölték a cserék közé, pályára pedig egyetlen alkalommal lépett, mindössze egy percre. A keretben ott szerepel a korábban is jelölt két újonc védő: a 18 éves Devyne Rensch az Ajax Amsterdam, a 21 esztendős Tyrell Malacia pedig a Feyenoord játékosa. A nagy visszatérő a rutinos középhátvéd, Virgil van Dijk lesz, a Liverpool légiósa tavaly október közepe óta súlyos sérülése miatt nem állhatott a válogatott rendelkezésére.

A holland együttes három mérkőzés után hat ponttal vb-selejtezős csoportja második helyén áll, a szeptemberi folytatás során jövő szerdán Norvégiában vendégszerepel, majd három nappal később a montenegróiakat, szeptember 7-én pedig a csoportban veretlenül éllovas törököket fogadja.

Borítókép: Steven Bergwijn /Twitter

Videók