„Azért bántják, mert zseniális játékos” – mondta a spanyol Viníciusról

Március 26-án este a Santiago Bernabeu Stadionban csap össze egymással Spanyolország és Brazília válogatottja, egy barátságos találkozó keretein belül, amely nemes célból kerül megrendezésre – a futballban jelenlévő rasszizmus elleni fellépésért.


A Real Madrid szélsője, Vinicius Junior rengetget tudna mesélni a rasszizmus árnyoldalairól, lévén az utóbbi időben rendre megtalálják őt az ellenfelek nem éppen nemeslelkületű szurkolói különböző nyomdafestéket nem tűrő észrevétellel. A spanyol válogatott – amúgy szintén színesbőrű – játékosa, Nico Williams szolidaritásáról biztosította a Real-szélsőt:

"Azért bántják éppen őt, mert zseniális játékos. Az egyik legnagyszerűbb. Meg persze mert fekete. Ez így nagyon nincs rendben, ezeket a hangokat el kell hallgattatni, fel kell számolni. Én is voltam már a rasszizmus középpontjában, engem is találtak már meg a szurkolók. Pedig a futball az élvezetről, a látványról a szórakozásról szól, nem mások inzultálásáról. Jó volna, ha ez tényleg így lenne”

Nehéz volna vitatkozni Nico Williams bölcs szavaival. Az egyszeri sportbarát pedig csak bízik abban, hogy ezek az otromba hangok egyre halkulnak, és valóban csak és kizárólag a játék élvezete tölti be a lelátókat, világszerte.
 

(Fotó: Getty Images)

Videók