Az olasz–románon is rendkívüli a biztonsági készültség

Az olasz terrorizmus ellenes nyomozóigazgatóság (Digos) felügyeli a biztonságot Bologna városában, ahol a ma esti Olaszország–Románia barátságos labdarúgó-mérkőzés miatt rendkívüli intézkedéseket vezettek be.


A Renato Dall'Ara bolognai stadionba százötven rendőrt és csendőrt vezényelnek ki. Bombakereső kutyákat is bevetnek a stadionba belépők ellenőrzésénél. Mintegy negyvenezer szurkolót várnak, közöttük az Olaszországban élő román közösség tagjait, a 20.45-kor kezdődő találkozóra.

Sajtóértesülések szerint az olasz titkosszolgálat emberei is a városban vannak. Megerősítették a bolognai zsinagóga és a helyi diplomáciai képviseletek védelmét, valamint az olasz és a román válogatottat vendégül látó szállodák őrzését.
 
 
Kiemelt biztonsági gyűrű övezi a San Petronio-bazilikát is, a város legnagyobb templomát, amelyben az egyik kápolna freskója a pokolban ábrázolja Mohamed prófétát. 2002-ben letartóztattak négy Olaszországban élő marokkóit, akik az olasz hatóságok szerint a bazilika felrobbantását tervezték éppen a próféta gyalázása miatt. Azóta a bazilika többször is az Olaszországot érő iszlamista terrorista fenyegetések célpontjai között szerepelt.

Videók