Argentína négyet, Chile hetet vágott a negyeddöntőben - videók!

A tavalyi kiírás két döntőse, Argentína és Chile egyaránt nem tűrt ellentmondást a centenáriumi Copa América magyar idő szerint vasárnapi negyeddöntőjében, Venezuela, illetve Mexikó ellen. Eduardo Vargas mesternégyest jegyzett. Az elődöntő párosításai: USA-Argentína, Kolumbia-Chile.


 

Az argentinok már a nyolcadik percben megzörgették a hálót egy zseniális Messi-Higuaín koprodukció nyomán a Gillette Stadionban, Massachusetsben, aztán a Napoli-csatár még az első félórában lesújtott még egyszer a kapust is kicselezve.

Venezuela hatalmas lehetőséget szalasztott el, hogy visszajöjjön a meccsbe, amikor Seijasnak sikerült Romero kapus kezébe panenkáznia a tizenegyest a szünet előtt.

A fordulás után a friss Atlético-igazolás Gaitánnal kényszerítőzött Messi, majd lazán a kapuba gurított ziccerben, a 60. percben. Az ötszörös aranylabdás még egy gólpasszt is adott Lamelának, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

A címvédő Chile a félóra alatt mesternégyest jegyző Edu Vargas vezetésével, valamint Sánchez (1 gól, 2 gólpassz), Vidal (2 gólpassz) és Puch (2 gól) főszereplésével 7-0-val léptette le a jó erőkből álló, de katasztrofálisan védekező Mexikót a kaliforniai Santa Clarában.

Copa América-negyeddöntő
Argentína-Venezuela 4-1 (Higuaín 8., 28., Messi 60., Lamela 71., ill. Rondón 70.)

A gólok:A büntető:Mexikó-Chile 0-7 (Puch 16., 88., E. Vargas 44., 53., 58., 74., Sánchez 49.)

A gólok:Az elődöntőben: Egyesült Államok-Argentína, Kolumbia-Chile.

Videók