A szakmai stáb "gondolkodik" Benzema meghívásán

A Real Madrid csatára kerettag lehet a franciáknál.


Bekerülhet a világbajnok francia labdarúgó-válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Karim Benzema, a Real Madrid támadója.

A 2015-ben zsarolási ügybe keveredett 33 esztendős csatár több mint öt éve nem szerepelt a nemzeti együttesben, a mostani idényben pedig 29 góllal segítette klubcsapatát az összes versenysorozatot figyelembe véve. Benzema 2016-ban azt mondta, Didier Deschamps szövetségi kapitány "meghajolt Franciaország egy rasszista része előtt", amikor kihagyta őt az akkori Eb-re készülő csapatból. Deschamps azóta többször azt nyilatkozta, soha nem felejti el a futballista kijelentését, azt azonban egyszer sem mondta, hogy többet nem számít a támadó játékára.


Fotó: chesnot/Corbis via Getty Images

A Le Parisien című napilap keddi értesülése szerint Deschamps behívja a 81-szeres válogatott Benzemát a 26 fős keretbe, melynek névsorát kedden (ma) este hozza nyilvánosságra. A L'Équipe szintén arról számolt be, hogy a szakmai stáb "gondolkodik" Benzema meghívásán. A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság június 11-én kezdődik. A magyar válogatott épp a franciákkal, valamint a címvédő portugálokkal, és a németekkel szerepel azonos csoportban.

Borítókép: Fran Santiago/Getty Images

Videók