A brazil ikon Neymart dicsőítette, Ancelotti hozzáállását viszont megkérdőjelezte

„Mi lenne az első dolog, amit bármelyik edző megtenne, ha a brazil csapathoz szerződne?” – tette fel a kérdést Cafú.


Carlo Ancelotti 2024 nyarától venné át a brazil válogatott kispadját, legalábbis a helyi futballszövetség elnöke szerint. Ezt a lépést nem fogadta egyöntetű örömujjongás, korábban Lula elnök fejezte ki kételkedéseit, most pedig Cafú fejtette ki véleményét.

„Hallottál egy interjút, amelyben azt mondta, hogy megtiszteltetés lenne a brazil csapatot vezetni? Megtiszteltetés lenne egy olyan országot vezetni, amely ötszörös világbajnok?” – kérdezte a korábbi 142-szeres válogatott futballista.

Cafú úgy véli, az első dolog, amit bármelyik edző megtenne, ha a brazil csapathoz szerződne, az az lenne, hogy tudatná mindenkivel, innentől ő fogja vezetni az ötszörös világbajnok csapatot. „Mi vagyunk az egyetlen ötszörös világbajnok ország. Bárki számára büszkeség, ha a brazil csapatot vezetheti. A brazil csapat sokkal több annál, mint amit csinálnak vele” – tette hozzá.

A kétszeres világbajnok jobbszélsőnek Neymarról is megvan a véleménye: „Ő egy fenomén. Technikai tudását nézve ő az egyik legjobb játékos, akit az elmúlt 20 évben láttam játszani. Ebben a tekintetben jobb, mint Messi, Cristiano Ronaldo vagy bárki, akit csak el lehet képzelni.”

A Roma és a Milan korábbi sztárja szerint amikor ő játszott, senkit sem érdekelt, ki lesz a jobb, ki rúg több gólt, ők a csapatért harcoltak. Ezt a mentalitást hiányolja.

Borítókép: Buda Mendes/Getty Images
 

Videók