2014 óta nem történt olyan a spanyolokkal, mint kedd este

A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők eddigi legnagyobb meglepetését okozta a skót válogatott azzal, hogy kedden otthon 2-0-ra legyőzte a spanyol csapatot.


 A statisztikákkal foglalkozó Opta összesítése szerint a spanyol válogatott ezt megelőző 38 Európa-bajnoki selejtezőjéből csak egyet veszített el, azt is kilenc esztendővel ezelőtt, 2014 októberében Szlovákia ellen.

A keddi vereség egy másik hosszú spanyol sorozatot is megszakított, ugyanis ebben a 38-as szériában a spanyolok minden mérkőzésükön szereztek gólt - és kereken 100-szor voltak eredményesek, ami 2,6-os gólátlagot jelent -, legutóbb 2006 októberében a Svédország elleni, 2-0-s vereséggel végződött találkozón maradtak gól nélkül Eb-kvalifikációs meccsen.

A spanyol válogatott 2016 óta először kapott ki két góllal, akkor az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Olaszországtól szenvedett 2-0-s vereséget.

Luis de la Fuente 1991 óta az első spanyol szövetségi kapitány, aki elvesztette első idegenbeli mérkőzését, akkor Vicente Miera 2-0-ra kapott ki Izlandon.

Fotó: Ian MacNicol/Getty Images

Videók