2002 - Amikor Ronaldo lábai előtt hevert az egész világ - Videó

Ez a világbajnokság egy játékosról szólt.


Négy perc, egy játékos, egy világbajnokság, ennek ellenére megannyi felejthetetlen pillanat. Ezt adta Ronaldo Nazario a 2002-es vb-n, pedig az orvosok ekkor már rég leírták.


Az 1998-as franciaországi világbajnokság csalódás volt a Fenomén számára, miután a döntőben a házigazda 3-0-ra verte a brazilokat. 2002-ben viszont már fordult a kocka, és a sorozat szinte teljes egészében Ronaldóé volt, aki elnyerte az aranycipőt, miután nyolc gólt szerzett Brazília ötödik világbajnoki címét követő úton.


Fotó: BONGARTS/Andreas-Rentz

Az akkor Internazionale csapatában játszó Ronaldo egyszerűen megállíthatatlan volt, és hírhedt frizurájával és a Németország ellen szerzett két góljával a döntőben lenyűgözött mindenkit. Az a tény, hogy a súlyos térdproblémái után csak Luiz Felipe Scolari bízott benne, még lenyűgözőbbé teszi, és megmutatja, hogy Ronaldo milyen gyöngyszeme volt a labdarúgásnak.

Sport365.hu - Ronaldo elmagyarázza, miért érezte magát elárulva

A brazil legenda Ronaldo beismerte, hogy szeretett volna visszatérni az Internazionale együtteséhez, sőt ragaszkodott is hozzájuk, ám végül nem így alakult, de egyáltalán nem bánja, hogy az AC Milánban kötött ki. Fotó: Matthew Ashton/EMPICS via Getty Images A 43 éves ikonikus csatár 1997-ben hagyta el Barcelonát 19,5 millió fontért az Inter kedvéért.

Forrás: sportbible.com
Borítókép: sportbible.com

Videók