10 pont: San Marino sajtófőnöke alaposan kiosztotta Thomas Müllert

Alaposan a San Marinó-iak lelkébe gázolt Thomas Müller a Bayern München német válogatott játékosa, miután csapata 8–0-ra nyert még pénteken világbajnoki selejtezőn a törpeállam ellen.


Müller végig a pályán volt, gólt ugyan nem szerzett, de a meccs után olyat mondott, amit ma már talán kicsit megbánt. 
 
 
„Nem érzem az ilyen érdektelen meccsek létjogosultságát, annál is inkább, mivel ennyire sűrű a programunk. Értem, hogy különleges lehet nekik a világbajnok ellen pályára lépni, és azt is értem, hogy csak nagyon kemény eszközökkel képesek védekezni.”
 
 
A válaszra sem kellett sokat várni, Alan Gasperoni, a csapat sajtófőnöke a Facebookon tíz pontban reagált Müller szavaira.
 
 
„Kedves Thomas Müller, igazad van!

Az ilyen meccsek, mint a pénteki, valóban lényegtelenek. Neked.

Még egyszer, kedves, Thomas, nem kell San Marinóba jönnöd, szinte teljesen ingyen, egy olyan hétvégén, amikor nincs Bundesliga, így otthon is ülhetnél a feleségeddel a luxusházatokban egy kanapén, de mehetnél egy szponzori eseményre is, melyen kereshetnél pár ezer eurót.

Hiszek neked, de engedtessék meg, hogy tíz jó okot mondjak, arra, hogy a San Marino–Németország mérkőzés hasznos volt, és ha átgondoltad, várom a válaszodat is…

1) Hasznos volt, mert kiderült, hogy még az ilyen gyenge csapat, mint a mienk ellen sem tudsz gólt szerezni, és ne mondd, hogy nem lepődtél meg, hogy Simoncini nem engedte meg, hogy gólt szerezz.

2) Hasznos volt a vezetőiteknek, mert megtudták, hogy a foci nem a ti tulajdonotok, hanem azoké, akik szeretik és akár tetszik, akár nem, a mienk is.

3) Hasznos volt, mert több száz európai újságíró láthatta, hogy vannak még olyan srácok, akik az álmaikat kergetik és nem a csekkeket.

4) Hasznos volt, mert megmutatta, hogy ti németek, nem változtok, és a történelem nem tanított meg titeket, hogy a szemtelenség nem mindig jelent „győzelmet”.

5) Hasznos volt annak a 200 San Marinó-i gyereknek, akik nézték a meccset és az edzőik kérésére keményen dolgoznak, hogy egyszer ők is a világbajnok ellen szerepelhessenek.

6) Hasznos volt a két ország szövetségének, mert pénz járt a közvetítési jogokért, ami azon túl, hogy fizet neked a kellemetlenségeidért, arra is jó, hogy fejlessze az utánpótlást, az akadémiákat, stadionokat stb. Elárulom neked, hogy mi egy új pályát építünk majd egy Acquaviva nevű településen. Te is felépíthetted volna hat havi fizetésedből, mi pedig egy meccsből fogjuk. Nem rossz, nem?

7) Hasznos volt egy országnak, ami akkora, mint egy szektor az Allianz Arenában, és címlapokra kerültünk egy meccs miatt, ami mindig jó dolog.

8) Hasznos volt a barátodnak, Gnabrynak, aki mesterhármast szerzett. Most kérhet új szerződést a Werdertől és nagyobb fizetést.

9) Hasznos volt San Marinónak, mert emlékeztette az embereket, hogy van egy nemzeti csapatuk. Veled is előfordulhat, hogy kikapsz és reggel felébredve valaki az orrod alá dörgöli majd.

10) Hasznos volt, mert sikerült megértenem, hogy annak ellenére, hogy a legszebb Adidas felszerelésben rohangáltok, legbelül ti vagytok azok, akik fehér zoknit hordtok szandállal.

Szeretettel, Alan
 

Videók