Holender Filip és Marco Rossi is nehéz mérkőzésre számít

A magyarok szövetségi kapitánya szerint a törökök az esélyesebbek.


A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a törökök otthonában csütörtökön sorra kerülő Nemzetek Ligája mérkőzésen a házigazdák az esélyesek, ugyanakkor bízik a jó eredményben.

"Az esélyek nem mellettünk szólnak, de a futball tud váratlan dolgokat produkálni, mi pedig azon leszünk, hogy ezt csütörtök este bizonyítsuk, és jó eredményt érjünk el Sivasban" - idézte Marco Rossit a magyar szövetség Twitter-oldala a szerdai, törökországi sajtótájékoztatót követően.

Az olasz szakember hozzátette, a magyar bajnokság ugyan már három hete zajlik, a török viszont még nem kezdődött el, ennek ellenére ez nagy előnyt nem jelent, hiszen mindig a teljesítmény, a minőség dönt a pályán, és ez holnap sem lesz másképp.

A játékosok közül Holender Filip válaszolt az újságírók kérdéseire: "Nehéz mérkőzésre számítok egy nagyon jó csapat ellen, hiszen pontosan tudjuk, mennyire erős a török válogatott. Mi viszont mindent bele fogunk adni, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben is jó eredményt érjünk el csütörtök este" - mondta a támadó.

A felforgatott és megtizedelt magyar válogatott csütörtökön - közép-európai idő szerint - 20.45-től találkozik a házigazda török együttessel Sivasban, majd három nappal később az oroszokat fogadja a Puskás Arénában 18 órától. 

Borítókép: Sercan Kucuksahin/Anadolu Agency via Getty Images

Sport365.hu - Várhidi Péter: A törökök elleni mérkőzés emléke a mai napig felbosszant

A soron következő Nemzetek Ligája mérkőzések előtt, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitányával Várhidi Péterrel beszélgettünk az esélyekről és a várakozásokról. A 62 éves szakember 2006 és 2008 között 16 mérkőzésen irányította a válogatottat, melyből hetet megnyert, egy döntetlent játszott és nyolc mérkőzésen vereséget szenvedett.

Videók