Dani Carvajal: A végén a sors megadta a lehetőséget, amire vágytam

A spanyolok jobban bírták idegekkel, a Real Madrid védője pedig hőssé vált.


Spanyolország nyerte a Nemzetek Ligáját 2023-ban, miután gól nélküli rendes játékidő és hosszabbítást követően tizenegyesekkel felülmúlták Horvátországot. A mérkőzést követően többek között a mindent eldöntő büntetőt értékesítő Dani Carvajal és a Bajnokok Ligája trófeája után újabb kupát bezsebelő Rodri értékelt.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy Európa 16 legjobb csapata vett részt ezen a tornán és a négy legkiválóbb az elődöntőkben. Elérni a fináléba nagydolog volt. Megérdemeljük az elismerést. Egy topcsapat ellen játszottunk, ami tapasztalt, és harmadik lett a világbajnokságon, tehát nagy tettet hajtottunk végre” – méltatta övéit Luis de la Fuente szövetségi kapitány.

Rodri a mentális erősséget emelte ki és a horvátokat is elismerte.

„Hatalmas mentális erőről tettünk tanúbizonyságot egy emberként. Nagyon jók voltunk a hosszabbításban. Aztán a tizenegyeseknél is. Amikor odakerülsz, a győzelemről szólnak a dolgok. Versenyképesek voltunk. Egy olyan válogatott ellen, ami búcsúztatta Brazíliát a Világbajnokságról, ami mindig döntőre esélyes. Egy nagyszerű csapat, akikkel felvettük a harcot és legyőztük őket.”

Carvajal, akit idén a Madriddal elkerültek a nagyobb trófeák, rámutatott: ő akart büntetőt lőni.

„Nem kiválasztottak, hanem tettem fel a kezemet. Eddig csak egyet lőttem karrierem során a Spanyol Szuperkupában, de most oda akartam állni. Amikor véget ért a találkozó, a menedzserhez indultam. Egy öt emberes listát készítettek és elmondtam neki, ha bármelyikük egy kicsit is hezitálna, vagy nem lenne elég magabiztos, szeretnék lőni egyet, ha nincs ilyenről szó, akkor a hatodikat vállalom. A végén a sors megadta a lehetőséget, amire vágytam.”

A La Roja az utolsó hét döntőjéből ötöt megnyert, ha az EB, VB, NL sorozatot vesszük figyelembe, valamint a második válogatott lett a francia után, ami mind a három kupát elhódította története során.

Borítókép: Getty Images Europe /  James Gill - Danehouse

Videók