A City futballistája válogatottja döntőjében is a legjobb volt

Jól megy neki az utóbbi időben, pedig tavaly még posztriválist is kapott maga mellé klubjában.


 Rodrit, a spanyol válogatott középpályását választották a labdarúgó Nemzetek Ligája vasárnapi esti döntőjének legjobbjává.

Az európai szövetség honlapja szerint a Manchester City 26 éves középpályásnak bő egy héten belül ez már a harmadik hasonló elismerésre, ugyanis a június 10-én rendezett isztambuli Bajnokok Ligája-döntőben is megkapta a legjobbnak járó különdíjat, mivel az ő gólja döntötte el az Internazionale elleni összecsapást, valamint később a szezon futballistájának is megválasztották a BL-ben.

A spanyolok vasárnap este a rotterdami De Kuip Stadionban gól nélküli döntetlen után tizenegyes-párbajban győzték le a világbajnoki bronzérmes horvátokat, Rodri is értékesítette a maga büntetőjét.

Érdekesség, hogy a spanyolok a legutóbb húsz Nemzetek Ligája-meccsükből mindössze második alkalommal maradtak gól nélkül, akárcsak a horvátok 16 találkozón.

A francia után a spanyol lett a második válogatott, amely a korábbi világ- és Európa-bajnoki címei mellé begyűjtötte a Nemzetek Ligája-trófeát is.

A horvátok a legutóbbi két világbajnokságon, a 2021-es Európa-bajnokságon, valamint most a Nemzetek Ligájában összesen nyolcszor túlóráztak, és ezekből kétszer kerültek ki vesztesen, mindkét alkalommal a spanyolokkal szemben: most és a részben budapesti kontinensviadal nyolcaddöntőjében.

Borítókép: Getty Images /  Sebastian Frej/MB Media

Videók