Xabi Alonsoék a Fradi után a Bayern Münchent is leültették

A spanyol edző a két tizenegyesről is elmondta a véleményét, amikkel csapata nyert.


Tovább szárnyal a Bayer Leverkusen: azok után, hogy hétközben a Ferencváros európai álmait zúzták porrá és rántották vissza a valóságba a zöld-fehérek szurkolóit, a Bayern München felett is diadalt arattak.

Miközben Joshua Kimmich a 22. percben még a hazai szurkolók hangját hiányolta gólja után, a 75. percre azon gondolkodhatott, mennyire kell rossz napot kifogniuk, hogy két büntetőt is ajándékozzanak ellenfelüknek.

A gyógyszergyáriak köszönték a szívességet, Exequiel Palacios mindkétszer a kapuba talált a BayArenában. A mester örömteli hangulatban nyilatkozott a lefújást követően.

„Két teljesen egyértelmű büntető volt – és nem érdemelt sárga lapot Amine. Sosem egyszerű két tizenegyest értékesíteni – Pala tökéletes munkát végzett, amitől csak magabiztosabb lesz később is, remekül futbalozott” – olvasható a planetsport cikkében.

„Hihetetlen érzések jártak át a meccs után. Európa egyik legjobb csapatát vertük meg!”

 

 

Az egykori játékmester brigádja így már a nyolcadik helyen áll a bajnokságban, az Európa Liga negyeddöntőjében az Union Saint-Gilloise vár rájuk. Sikerüknek köszönhetően a Dortmund áll az élen, ha pedig a sárga-feketék április elsején bolondot csinálnak Julian Nagelsmanékból, négy pontra is elhúzhatnak a bajorok elől.

Borítókép: Getty Images Europe

Videók