Xabi Alonso különleges záradéka, amit csak három csapat aktiválhat

Jövő nyáron különösen oda kell majd figyelni a spanyol edzőre.


 Xabi Alonso a Bayer Leverkusen élén bebizonyította, hogy olyan edzői kvalitásokkal rendelkezik, amelyek hamarosan akár egy igazi sztárcsapat irányítására is alkalmassá tehetik.

Az idei szezont is remekül indította a gyógyszergyáriakkal, ezért nem csoda, hogy a legtöbben már Carlo Ancelotti méltó utódjaként emlegetik, és a Real Madrid kispadjának legfőbb várományosaként prognosztizálják.

A német BILD számolt be arról, hogy Alonso szerződésében szerepel egy olyan záradék, ami segítheti a klubváltását, azonban csak három csapat esetében: a Real Madrid, a Liverpool és a Bayern München.

Ezekben a csapatokban fordult meg a spanyol játékosként, így vélhetően a szoros érzelmi szál miatt kerültek külön kalap alá a szerződésében.

Ez a záradék lehetőséget biztosít Alonsónak arra, hogy habár 2026-ig szól a szerződése a Leverkusennel, nyáron ezt egyoldalúan felbontsa, ha a fentebb említett klubok valamelyike hívja.

Ottmar Hitzfeld, a Dortmund és a Bayern korábbi legendás edzője azonban úgy véli, Xabi Alonsónak legalább 2025-ig a Leverkusennél kellene maradnia, ezzel törlesztve a klub felé azt, hogy lehetőséget biztosítottak neki arra, hogy egy Bundesliga-csapatot irányítson pályafutása hajnalán.

Fotó: Oliver Kaelke/DeFodi Images via Getty Images

Videók