Xabi Alonso: Erről beszélni nem túl intelligens

A Bayer Leverkusen vezeti a bajnokságot, a tréner szerint a játékosok éhesek a sikerre.


A hetedik győzelmét aratta a Bundesliga 2023/24-es szezonjában a „gyógyszergyári” csapat, miután 2-1-re legyőzték a Wolfsburg együttesét. A lefújást követően elégedetten értékelhetett a spanyol mester, ugyanakkor óva is intett az elbizakodottságtól.

Amikor (sokadszorra) a bajnoki címről kérdezték, az edző elismételte, hogy „erről beszélni nem túl intelligens.” Bár a csapata jó passzban van, elismerte, hogy még sok mérkőzés vár rájuk a szezonban. „Még mindig októberben vagyunk. Jó pillanatokat élünk át, igen, de még hosszú az út” – hangsúlyozta Xabi.

„Elégedett vagyok az elképzeléssel, a játékosok elkötelezettségével. Éhesek, meglátjuk, meddig tudnak minket elvinni. Ami egyértelmű, az az, hogy nem fogunk megállni” – szögezte le a szakember.

Xabi repertoárja hamarosan tovább bővülhet, visszatér ugyanis sérüléséből a cseh csatár, Patrik Schick. A tréner reméli, a következő mérkőzésen már adhat neki néhány percet.

A Bayer csütörtökön az Európa-ligában fogadja a Qarabag együttesét, majd a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburggal mérkőznek meg, szintén hazai környezetben.

Borítókép: Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images

Videók