Upamecano ismét alkotott, mélyrepülésben a Bayern München

A bajorok úgy tűnik teljesen elveszítették a fonalat.


A Bundesliga vasárnapi játéknapjának zárómérkőzésén a VfL Bochum fogadta hazai pályán a Bayern München együttesét.

Előzetesen a Bayern München számított az esélyesebbnek, és fontos lett volna bajorok számára, hogy a Leverkusen és a Lazio elleni vereséget követően visszataláljanak a korábbi formájukhoz.

Ennek megfelelően pedig a 14-dik percben Musiala révén meg is szerezték a vezetést a bajorok.

Azonban nem sokáig örülhettek, ugyanis előbb a félidő közepén Asano, majd a 44-dik percben Schlotterbeck révén még az első játékrészben fordítani tudott a Bochum.

A szünetre így 2-1-es hazai vezetéssel mentek el a csapatok. Az első félidőben a szurkolók tiltakozásai következtében pár percig állt is a játék.

A második játékrészben sem tartott sokáig a futball, ugyanis az 54-dik percben másodjára is félbe kellett szakítani a találkozót a tiltakozó szurkolók dobálózásai miatt.

Amint újra indult a játék a Bayern tartotta nyomás alatt az ellenfelet, érződött, hogy próbálkoznak az egyenlítéssel, több kapura lövésük is volt, de sikertelenül.

A 78-dik percben aztán jött egy újabb komoly pofon a Bayern számára, ugyanis Upamecano egészen elképesztő módon, a Lazio elleni piros lapját követően, ismét kiállították és ennek köszönhetően ismét büntetőhöz jutott az ellenfél.

A büntetőt hiába érezte Manuel Neuer, Stoger belőtte, így a Bochum 3-1-es vezetést szerzett.

Hajtania kellett a bajoroknak, hogy elkerüljék az újabb csúfos vereséget és valahogy kikecmeregjenek a gödörből, ahová belekerültek.

Harry Kane révén pedig össze is jött a szépítés és a felzárkózás, az angol a 87-dik percben tudott szépíteni.

A Bayern München ezzel a vereséggel zsinórban harmadik alkalommal kapott ki, a legutóbbi Leverkusen elleni csúcsrangadót, majd a hétközi Bajnokok Ligája mérközésüket követően ismét a bajnokságban buktak el egy mérkőzést. Ezzel pedig a Leverkusen már nyolc pontos előnnyel vezeti a Bundesligát Thomas Tuchel együttese előtt.

Borítókép: Lars Baron/Getty Images

 

Videók