Tuchel szerint Kane több mint tehetséges, világklasszis

A Bayern München edzője szerint az angol támadó még jobb lesz, ha otthon érzi magát.


Hosszas egyeztetést és licitálást követően Harry Kane elhagyta nevelőegyesületét és a német bajnokhoz igazolt. Ugyan a szuperkupa-döntőben nem tudta megszerezni első trófeáját, de 11 meccsen már 10 találatnál jár.

Az UEFA honlapjának a bajorok vezetőedzője, Thomas Tuchel nyilatkozott a csatárról: „Ő több mint tehetséges, ő abszolút világklasszis. Van tehetsége, képessége, aurája, személyisége, szerénysége, a játék iránti szeretete és elkötelezettsége. Meggyőztük az angolok kapitányát, hogy hagyja el Angliát, azt hiszem, ezért egy ideig megveregethetjük a vállunkat. Ő egy óriási szerződés. Harry szuperül kezdett, és még jobb lesz, minél tovább edz velünk, és amint megérkezik a családja is. Ha otthon érzi magát itt, akkor fogjuk látni a teljes potenciálját.”

A tréner szerint a támadónak „hatalmas befolyása van. Ő az első az edzőpályán, van egyfajta nyugodt hozzáállása. Van egy bizonyos személyisége, imád edzeni. És ha ilyen nagyszerű játékos vagy, akkor minden, amit teszel, hatással van rád. Mindent, amit az öltözőben teszel, megfigyelnek: hogyan lépsz fel, mennyire vagy nyitott, amikor kimész a pályára, hogyan edzel. Nála minden példaértékű, szóval egyszerűen jó, hogy itt van.”

Kane a Galatasaray ellen növelheti góljai számát kedden.

Borítókép: Joosep Martinson/Getty Images

Videók