Tuchel hiányolta a vágyat, Müller küzdésről beszélt

5-1-re kapott ki Frankfurtban a címvédő Bayern München.


A Bayern München minden bizonnyal az egyik legrosszabb napját élte 2023-ban. Az Eintracht Frankfurt elleni súlyos, 5-1-es vereség a vártnál nagyobb kárt okozhat. Elveszítették veretlenségüket, egyúttal szárnyakat adtak a Xabi Alonso vezette Leverkusennek, amely a Stuttgart ellen játszik.

Thomas Tuchel, a bajorok edzője így fogalmazta meg a látottakat a csapata gyenge teljesítményét követő sajtótájékoztatón: „Alábecsültük a helyzetek veszélyességét, és már az elején feladtuk a meccset. De bízom a csapatomban, nincs értelme most mindent elrontani. A dolgok kedden az Old Traffordon folytatódnak.”

A Bayern edzője elfogadta a vereséget és játékosai gyenge teljesítményét, bár a pontos okokra nem tudott magyarázatot adni: „Megérdemeltük a vereséget. Furcsa meccs volt. Nem játszottunk jól, de az eredmény egy kicsit furcsa volt. Nem volt sok érvünk. Az egész a te hibád, ha egy egész héten át edzel, aztán így játszol. Ezúttal nem volt meg bennünk a vágy, hogy idegenben nyerjünk”.

Thomas Müller, a veterán bajor játékos is megjelent a média előtt, hogy a mérkőzés utáni magyarázatát adja, karaktert követelve játékosaitól és a csapattól: „Az Eintracht megérdemelten nyert, de az 5-1-es vereség után kell egy reakció, be kell kapcsolni a düh motorját. Egyéni hibákat követtünk el. Ez persze nem segít, ha vissza akarunk jutni a meccsbe. Általában jobban szeretem, ha egy meccsen minden elromlik. Vissza fogunk küzdeni, vissza fogunk jönni.”

Ahogy a Saarbrücken elleni vereségnél is történt, Müller kivételével a Bayern összes játékosa megkerülte a médiát és úgy szállt fel a buszra, hogy nem állt meg a technikai zónában. Amire Thomas Tuchel kijelentette: „Sokkal fontosabbak azok a válaszok, amelyeket a pályán adunk, nem pedig az interjúkban.”

A Bayern és az Eintract is nemzetközi kupameccset vív a jövő héten, a frankfurtiak az Aberdeen vendégei lesznek, a müncheniek a szintén súlyos vereséget szenvedő Manchester Unitedhez utaznak.

Borítókép: Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images

Videók