Szárnyal Gulácsival a Lipcse, Wolfsburgban is nyertek!

Mindkét válogatott játékosunk végig a pályán volt a Bundesliga 7. fordulójának vasárnapi, büntetős játéknapján.


Újra Kleinheisler Lászlóval a kezdőben állt fel a Darmstadt a német bajnokság soros találkozóján, amikor is válogatott középpályásunk csapata a Mainzhoz látogatott. Rosszul kezdett a legutóbb szeptember elején nyerni tudó SV 1896, hisz a hazaiak De Blasis révén már az 5. percben vezetést szereztek.  Az első félidő végén ellenben a semmiből a vendégek ölébe hullott az egyenlítés lehetősége, ám hiába: a kissé jogtalanul megítélt büntetőt Colak kihagyta.

A sors fintora, hogy a hiba megbosszulása szintén tizenegyesből érkezett, Malli duplázta meg a mainzi előnyt az 56. minutumban. Hiába tepert a Darmstadt Kleinheislerrel a fedélzeten (akinek egyik lövése a kapufán csattant), csupán becsületgólra futotta: a ráadásban Gondorf talált a hálóba, a változatosság kedvéért büntetőből.

A Wolfsburg-RB Leipzig találkozó 17. percében úgy érezhettük magunkat, mintha a felek a Mainz-Darmstadtból merítettek volna erőt a játéknap záró meccséhez: Gulácsi Péterék Casteels kapus buta szabálytalansága végett tizenegyeshez jutottak. Ha valóban nézte is valamelyikük a mainzi ütközetet, az Emil Forsberg lehetett, és ő is csupán Colak rontásáig: a svéd csatárnak még a kaput sem sikerült eltalálnia.

Mégis ő lett a hős, a 70. percben ugyanis frenetikus bombát akasztott, amellyel nemhogy megszerezte a vezetést az RB-nek, meg is nyerte a találkozót. Gulácsinak nem akadt sok dolga a 90 perc során, így továbbra is őrzi remek mutatóját: az eddigi hét mérkőzés során beszedett öt gólja a stabilitást, az erős lipcsei védelmet igazolja.

A Lipcse sikerével a 3. pozíciót foglalja el a tabellán, míg a Darmstadt a 15., még épp nem kiesőhelyen áll.

 

Eredmények, Bundesliga, 7. forduló, vasárnapi játéknap:

Mainz – Darmstadt 2-1 (1-0)

Wolfsburg – RB Leipzig 0-1 (0-0)

Videók