Sajtóhír: Xabi Alonso választott a Bayern és a Liverpool közül

Kapós lett a leverkuseni tréner, aki elárulta, jelenleg mire koncentrál.


Xabi Alonso kiváló munkát végez a Bayer Leverkusennél, számos jel utal arra, hogy hamarosan egy sokkal erősebb keretű klubot vehet át. Új információkkal szolgálnak a preferenciáiról a Sky Sport Deutschland újságírói.

Az már biztos, hogy a Bayern München és a Liverpool a szezon végén edzőt vált. A németek úgy döntöttek, hogy megválnak Thomas Tucheltől, Jürgen Klopp pedig lemondott az angliai állásáról.

Ennek a két klubnak van a legnagyobb esélye Xabi Alonso alkalmazására. A spanyol korábban mindkét csapatnál játszott, most viszont a Bayer Leverkusenben remekül szerepel, és egyelőre nem akar nyilatkozni a jövőjéről. Erről egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón beszélt.

„Bayern, Liverpool? Semmi újat nem tudok mondani. Jelenleg a Bayer Leverkusen edzője vagyok, és ez biztos. Ami a jövőt illeti, semmi újról nem tudok beszámolni.”

A Sky Sport Deutschland azonban azt állítja, hogy ez csak ködösítés. A német újságírók biztosak benne, hogy Alonso az említett csapatok egyikéhez szeretne csatlakozni.

Értesüléseik szerint a spanyol hajlik arra, hogy a Liverpoolnál dolgozzon. Szívesebben lenne Jürgen Klopp utódja, mint a müncheniek mestere.

Borítókép: Getty Images

Videók