Rengetegen álltak sorba Szoboszlai kegyeiért

Menedzsere szerint volt miből válogatniuk, amikor meghozták a döntést.


Menedzsere elárulta, hogy rengetegen érdeklődtek és tettek ajánlatot Szoboszlai Dominikért, a Salzburg magyar válogatott futballistájáért, aki januártól a német Bundesligában szereplő RB Leipzigben folytatja.

Sport365.hu - Hivatalos! A Red Bull Leipzig szerződtette Szoboszlait

A 20 éves középpályás az osztrák bajnok Red Bull Salzburgtól érkezett a német együtteshez. A fiatal középpályás a 17-es számot fogja viselni majd új klubjában, ahová 2025-ig írta alá szerződését. Dominik Szoboszlai RB Leipzig pic.twitter.com/qqU4MMqVjN - Die Roten Bullen (@DieRotenBullen) December 17, 2020 A klub honlapja szerint Szoboszlai leginkább a középpálya közepén tud játszani, de bevethető bal oldalon is.

Esterházy Mátyás az M1 aktuális csatornának pénteken elmondta, fontos volt, hogy Szoboszlai lépcsőzetesen haladjon előre karrierjében, és most érezték úgy, hogy kinőtte az osztrák bajnokságot, és eljött az ideje a váltásnak. Hozzátette, már nem fontos, hogy milyen klubok voltak az érdeklődők között, hiszen mostantól kizárólag új klubjára koncentrálnak. Esterházy Mátyás megjegyezte, a Leipzig egy tehetséges játékosokkal teletűzdelt, ambiciózus klub, amelynek Julian Nagelsmann személyében kiváló fiatal edzője van.

"Ezek a legfontosabb szempontok, amelyek garanciát jelentenek Dominik fejlődésére" - mondta a menedzser, aki szerint a 12-szeres válogatott támadó középpályás zökkenőmentes beilleszkedését segítheti az is, hogy Gulácsi Péter és Willi Orbán személyében két magyar válogatott csapattársa van, valamint több jelenlegi lipcsei futballistával szerepelt együtt Salzburgban is.

Esterházy Mátyás szerint Szoboszlai számára külön motivációt jelent, hogy minél hamarabb bekerüljön a lipcsei kezdőcsapatba, hiszen ha "valaki Európa egyik legjobbja akar lenni a saját posztján, akkor ezeket a harcokat meg kell vívnia". Szoboszlai négy és fél éves szerződést írt alá a német klubbal. A Salzburg színeiben vasárnap a Wolfsberger AC elleni bajnokin lép pályára utoljára, karácsony után csatlakozik az RB Leipzighez, és a német Bundesligában január 9-én a Borussia Dortmund ellen mutatkozhat be.

Borítókép: RB Leipzig/Twitter

Videók