„Ott feküdt a hordágyon, én pedig álltam mellette a szerződéssel, hogy írja alá”

A Bayern München nemrég kinevezett elnöke, Jan-Christian Dressen mesélt arról, hogy anno ő volt az, aki véglegesítette Xabi Alonso müncheni szerződését.


 Xabi Alonso 2014-ben hagyta el a Real Madridot, hogy a Bayern München játékosa legyen. Ekkoriban Pep Guardiola vezette a csapatot, Jan-Christian Dressen pedig azért volt felelős, hogy a játékost elhozza a bajorokhoz.

Mára Dressenből a Bayern ügyvezetője lett, szeret azonban visszaemlékezni ezekre a történetekre, és arra, hogy honnan indult.

„Xabi Alonso szerződtetése a kedvenc sztorim! Én voltam, aki Spanyolországba repült, hogy meggyőzzem őt. Először ez nem sikerült, így hazajöttünk.”

„Ahogy visszaértünk, hajnali fél kettőkor csörgött a telefon, hívtak Madridból. Annyit mondtak, hogy most már minden rendben lesz.”

„Xabi másnap reggel megérkezett Münchenbe az orvosi vizsgálatára. Miközben a csapatorvos vizsgálta és az asztalon feküdt, én álltam mellette, kezemben egy mappával, a szerződésével, hogy aláírja.”

„Ezután visszarepült Madridba, hogy elbúcsúzzon az ottaniaktól, majd visszatért Münchenbe. Hétvégén a Schalke ellen már úgy játszott, mintha mindig is a Bayern futballistája lett volna.”

Fotó:  Kevin Kurek/picture alliance via Getty Images

 

Videók