Ötöst kapott Frankfurtban a Bayern München

Korábbi edzője tréfálta meg a címvédőt.


Dino Toppmöller az előző szezonban még a Bayern Münchennél segítette Julian Nagelsmann munkáját. 2023 nyarán Frankfurtban nevezték ki, korábbi munkáltatóját pedig alaposan megleckéztette.

Ellentétes előjelekkel várhatta a mérkőzést az SGE és az FCB, ugyan mindketten kiestek a Német Kupából – pont a harmadik ligás Saarbrücken verte meg mindkettőjüket – a frankfurtiak fordulók óta képtelenek voltak nyerni, a Bayern szárnyalt a bajnokságban, viszont az előző kört kihagyta, az Union elleni meccsük a hóhelyzet miatt elmaradt.

Omar Marmoush találatával a 12. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes. És ez még csak a kezdet, 25 perccel később már 3-0 állt a Deutsche Bank Park aréna eredményjelzőjén. Kimmich szép góllal kozmetikázott a szünet előtt, a vendégek abban bízhattak, hogy a rémes kezdést sikerül korrigálni a folytatásban.

De nem így lett, Junior Dina Ebimbe és Ansgar Knauff is betalált, a Bayernnek nagyon nem ment, a végeredmény 5-1.

Ennek a frankfurtiak mellett Leverkusenben és Stuttgartban is örülhetnek, a két másik dobogós pont egymás ellen játszik vasárnap, így adott esetben tovább növelhetnék előnyüket a címvédővel szemben.

További eredmények a Bundesligából:
Heidenheim – Darmstadt 3-2
Union Berlin – Mönchengladbach 3-1
Werder Bremen – Augsburg 2-0
Wolfsburg – Freiburg 0-1

Borítókép: Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images

Videók