Nincs meglepetés, megvan Sallaiék új edzője

Házon belül érkezik az utód.


A Freiburg megerősítette a korábbi német sajtóértesüléseket és bejelentette, hogy Julian Schuster lesz a magyar válogatott Sallai Rolandot és Szalai Attilát foglalkoztató Freiburg labdarúgócsapatának a vezetőedzője.

A 38 éves szakember az idény végén, júliusban váltja a 12 szezon után távozó Christian Streichet. Schuster 2008-tól 2018-as visszavonulásáig a jelenlegi tréner játékosa volt, azóta a Freiburg akadémiáján dolgozik.

Jochen Saier sportigazgató közleményben úgy fogalmazott, hogy az elmúlt hetekben számos belső és külső jelölttel intenzív tárgyalásokat folytattak és végül nagy meggyőződéssel választották Schustert a tapasztalata, a személyisége miatt, s azért, mert osztja és elfogadja a Freiburg filozófiáját, illetve értékrendszerét.

A klub hétfőn jelentette be, hogy nyártól már nem az 58 éves Streich lesz az edző, aki Freiburgban nőtt fel, játékos-pályafutása nagy részét az egyesületben töltötte, edzette az U19-es gárdát, és másodedző volt, mielőtt átvette az első csapat irányítását. Vezetésével 2022-ben Német Kupa-döntőt játszott az együttes, amelyet négyszer juttatott ki az európai kupaporondra. A legutóbbi két idényben hatodik és ötödik volt a Freiburg a Bundesligában, jelenleg pedig kilencedik.

Streich az egyesület történetének második leghosszabb ideig dolgozó edzője, Volker Finke ugyanis 16 éven át, 1991-től 2007-ig volt trénere a Freiburgnak. A

Bundesligában szereplő együttesek jelenlegi edzői között Streich szintén a második legrégebben munkában álló tréner, csak a Heidenheimet 2007 óta irányító Frank Schmidt előzi meg.

Borítókép: SC Freiburg

Videók