"Nem szabad hagynunk, hogy belénk beszéljék a nyugtalanító dolgokat" - Dárdai Pál

A Hertha edzője mindenkit óva int az idegeskedéstől.


Dárdai Pál szerint csapatának, a karanténban lévő Hertha BSC-nek annak ellenére sem csökkentek az esélyei a bennmaradás kiharcolására a német labdarúgó-bajnokságban, hogy a kényszerpihenőjük alatt némely riválisuk jól szerepelt.

"Ha négy pontot szerzünk, akkor már nem leszünk kieső helyen. Nem szabad hagynunk, hogy belénk beszéljék a nyugtalanító dolgokat. Mi vagyunk a berliniek. Bíznunk kell magunkban, itt nincs idegeskedés" - fogalmazott a magyar vezetőedző a hétfői online médiabeszélgetésen.

A fővárosi együttes a klubnál tapasztalt koronavírus-fertőzések miatt - maga Dárdai is megbetegedett - két hete nem játszott mérkőzést, s a 17., kieső helyre csúszott vissza a tabellán, miután az 1. FC Köln és a Mainz hat-hat, az Arminia Bielefeld pedig négy pontot szerzett ezen időszak alatt.

A Hertha pénteken kezdheti újra az edzéseket, majd hétfőn, Mainzban következik az első mérkőzése, azzal együtt 13 nap alatt öt meccs vár a csapatra.

"Mainzban a nulláról a száz százalékra akarunk kapcsolni, de nem úgy, hogy valaki azonnal kidőljön. Hat mérkőzésünk még hátravan" - mondta a 45 éves Dárdai Pál, hangsúlyozva, hogy ha esetleg ki is kapnak hétfőn, az még nem fogja az automatikus kiesésüket jelenteni.

A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya negatív teszteredmény esetén szerdán hagyhatja el a lakóhelyét, és mint mondta, nemcsak magán érzi a türelmetlenséget.

"Mindenki várja már, hogy szabadulhasson, mindenki készen áll az edzésre. Egy idő után unalmas, hogy csak nézed a futballt" - fogalmazott a szakember.

Borítókép: Facebook.com/ Hertha BSC 

Videók