"Mindent ennek a ténynek rendelek alá" - megszólalt az új német kapitány

Mától Julian Nagelsmann irányítja a Nationalelfet.


Hansi Flick menesztését követően szintén egy korábbi müncheni edző, Julian Nagelsmann ül le a német válogatott kispadjára.

A 2014-ben világbajnok németek az elmúlt három nagy tornán bőven a várakozáson alul szerepeltek, 2018-ban és 2022-ben már a csoportkörben búcsúztak a világbajnokságtól, a 2021-es kontinenstornán a legjobb 16 között estek ki.

Katarban már Hansi Flick irányított, Joachim Löw utódja azonban közel sem töltött annyi időt a Nationalelf élén, mint elődje.

"A saját hazánkban rendezzük az Európa-bajnokságot. Ez valami különleges dolog - valami, ami néhány évtizedenként történik. Mindent ennek a ténynek rendelek alá, hogy egy nagyszerű tornát rendezünk egy nagyszerű országban. Nagy vágyam, hogy megkaphassam ezt a kihívást. A dortmundi teljesítmény volt a kezdet. A következő évben egy összetartó csapat leszünk" - nyilatkozta az újdonsült kapitány.

Nagelsmannt márciusban mentette fel a munkavégzés alól a Bayern München, előtte dolgozott az RB Leipzig és a Hoffenheim együttesénél is. Segédje Sandro Wagner lesz.

 

Borítókép: Alexander Hassenstein/Getty Images

 

Videók