Minden jel André Silva és az RB Leipzig szakítására utal

Kérdés, hogy ki menti meg egymástól a feleket…


A német Bild a főoldalán foglalkozik André Silva gyenge szereplésével, valamint a klub és a játékos kölcsönös elégedetlenségével.

A 27 esztendős portugál csatár két éve érkezett Lipcsébe 23 millió euró ellenében azt követően, hogy a 2020/21-es szezonban 34 tétmérkőzésen 29 gólt lőtt a Frankfurt színeiben.

A korábban az FC Porto, az AC Milan és Sevilla alkalmazásában is álló gólfelelős azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket annak ellenére, hogy a játékperceket megkapta. A 94 mérkőzésen szerzett 26 gól egyértelműen csalódást jelent, így a német klub megfelelő ajánlat esetén túladna játékosán.

André Silva a Bundesligában immáron 13 mérkőzés óta gólképtelen, ráadásul a portugál válogatott legutóbbi keretéből is kimaradt. Marco Rose nem ragaszkodik hozzá és a játékos is távozna. Kérdés, hogy ki teszi le érte az RB Leipzig által igényelt összeget, mely a pletykák szerint minimum 20 millió euró.

Utóbbiból ráadásul nem is nagyon engedhet a német klub, melynek a hírek szerint valamivel több, mint 100 millió eurós bevételre kellene szert tennie, hogy megfeleljen az UEFA pénzügyi fair play előírásának.

Fotó: Adam Nurkiewicz/Getty Images
 

Videók