Micsoda történet: 31 éves edző juttatta fel a St. Paulit a Bundesligába

A St. Pauli 13 év után tér vissza az első osztályba.


A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő St. Pauli már biztosan feljut a Bundesligába, az még kérdés, hogy bajnokként vagy második helyezettként, ez majd az utolsó fordulóban dől el, amelyet hétvégén rendeznek. A sikeredző Fabian Hürzeler, akit tavaly 29 évesen neveztek ki a csapat élére, korábban a vezetőedző Timo Schultz asszisztense volt, s akkor a hamburgi székhelyű klub kieső helyen állt a Bundesliga 2-ben.

A ma már 31 esztendős tréner - aki egyébként amerikai születésű, de svájci-német nemzetiségű - két évvel ezelőtt még aktív futballista volt, 2011 és 2013 között például a Bayern München második csapatában játszott, ám játékosként messze nem ért el akkora sikereket, mint amilyeneket már most edzőként.

Hürzeler 2016 és és 2020 között is vezetett már csapatot, akkor az ötödosztályú FC Pipinsriedet. Első teljes idényében pedig feljutást harcolt ki a St. Paulival és a következő szezonban a Bundesligában bizonyíthatja majd rátermettségét. Az alábbi videón pedig a meccs, amelyen a csapat kiharcolta a feljutást, s a végén a pillanat, amikor több ezer szurkoló rohant be a pályára, hogy együtt ünnepeljen a klubbal.

(Borítókép: Imago)

Videók