"Meggyőződésem, hogy a Bayern átigazolási díjat kér majd az edzőjéért" - Lotthar Matthäus

A 60 esztendős szakember szerint Flick lépése nem volt taktikus.


Lothar Matthäus szerint a Bayern München labdarúgóklub csak lelépési díj ellenében válik meg Hansi Flick vezetőedzőtől, aki szombaton váratlanul bejelentette szezon végi távozását.

A 60 esztendős Matthäus a Sky Sport weboldalán vezetett blogjában "határozottan feltételezte", hogy Flick következő állomáshelye a német válogatott lesz, ahol átveszi az Európa-bajnokság után - de szerződésének lejárta előtt - távozó Joachim Löw szövetségi kapitány örökét.

"Meggyőződésem, hogy a Bayern átigazolási díjat kér majd az edzőjéért, ami önmagában komoly vitákhoz vezethet a DFB-vel" - utalt a német szövetségre Matthäus, aki a szakítás miatt megértéséről biztosította Flicket és a müncheni klubot is.

"Hansi egyszerűen már nem tudta folytatni a munkáját, és nem is akart maradni. A Hasan Salihamidziccsel folytatott együttműködése eljutott egy olyan pontra, ahol már nem volt lehetséges számukra a közös munka"
- utalt a tréner közismert rossz viszonyára a müncheni sportigazgatóval, az egyesület vezetőtestületének tagjával.

Matthäus szerint ugyanakkor nem volt taktikus lépés Flick részéről nyilvánosságra hozni távozási szándékát, mielőtt erről tájékoztatta volna a klub vezetőit. Hozzátette: érthető a Bayern felháborodása, ahol Karl-Heinz Rummenigge ügyvezető elnök és Uli Hoeness tiszteletbeli elnök sem szereti azokat a meglepetéseket, amikor a nyilvánossággal egyidőben értesülnek egy ilyen horderejű hírről.

"Hansinak most problémái lesznek a főnökeivel, és nagyon óvatosnak kell lennie, hogy ne okozzon több kárt" - mondta. Azt azonban a történtek ellenére sem tartja valószínűnek, hogy még a szezon vége előtt menesztenék a trénert.

Flick 2019 novemberében vette át a bajor sztárcsapat irányítását, amellyel első idényében mindent megnyert, a Bajnokok Ligájában ráadásul - a soroztat történetében első csapatként - tavaly százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott. A mostani szezonban viszont már a BL-től és a Német Kupától is búcsúzott a Bayern, amely a Bundesliga megnyerésével vigasztalódhat, ugyanis öt fordulóval a vége előtt hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt.

Flick egyelőre nem erősítette meg azokat az híreszteléseket, hogy ő lesz Löw utódja, de a szövetségi kapitány volt segítője nem zárta ki a lehetőségét.

Borítókép: TF-Images/Getty Images

Videók