Matthaus Tuchel azonnali menesztését akarja, reagált a Bayern vezetősége

A bajorok 2-0-s előnyről szenvedtek csúfos vereséget a Heidenheim ellen.


 A Bayern München és Németország ikonja, Lothar Matthaus állt a Thomas Tuchel kirúgását követelők élére, és azt szorgalmazza, hogy még a keddi Arsenal elleni összecsapás előtt menesszék a német mestert.

A Bundesliga-újonc Heidenheim elleni sokkoló 3-2-es vereséget követően a Bayern vezetősége is reagált a Tuchel kirúgását követelő jelentős felszólításokra. Úgy tűnik, hogy a Bayernnek az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő az egyetlen esélye, ugyanis máshol gyakorlatilag nincs esélyük a trófeára - és Matthaus azt szeretné, ha Tuchelt még a mérkőzés előtt kirúgnák.

A Bayern 16 pontra van lemaradva a listavezető Bayer Leverkusentől, és szinte biztos, hogy lemondhat a bajnoki címről, ami további borzolja a kedélyeket.

Matthaus a Sky-nak nyilatkozva elmondta: "Thomas Tuchel és a csapat között megtört a kapcsolat. Ha 2-0-ra vezetsz Heidenheimben, akkor nem hagyhatod, hogy innen elbukj - különösen a következő Bajnokok Ligája-mérkőzésre való tekintettel. A kémia már nincs meg... Izgatottan várom, mi történik a Bayernnél a következő 24 órában. Még azt is el tudom képzelni, hogy egy ideiglenes edzővel folytatják".

A Tuchelre nehezedő komoly nyomás ellenére a Bayern vezetősége máris kijelentette, hogy a német marad a csapat élén a hétközi összecsapásra is.

A bajorok egyik vezetője, Christoph Freund így nyilatkozott: "Igen, 100 százalék, hogy Tuchel marad a csapat élén.”

Max Eberl, a sportigazgató is osztotta Tuchel támogatását, hozzátéve: "Mindannyian tudjuk, hogy másképp is lehet és kell csinálnia a dolgokat a jövőben."

Arra a kérdésre, hogy nem gondolt-e Tuchel azonnali elbocsátására, azt válaszolta: "Nem volt ilyen gondolatom.”

A Bayern kedden Londonba utazik, hogy az Ágyúsok ellen meccseljen, tudván, hogy egy vereséggel 2011-12 óta először fordulhat elő, hogy trófea nélküli szezont zár. Az Arsenal idén eddig remek formában van, és biztosan nem kímélik majd a Bayern szenvedő mesterét.

Fotó: Getty Images

Videók