Lipcséből érkezik a Bayern legfontosabb igazolása

Ez a transzfer nagyban befolyásolja a német sztárklub jövőjét.


A Bayern Münchennél nem csak az első csapat, hanem a teljes sportosztály megerősítésében gondolkodnak. A klubhoz hamarosan csatlakozik egy olyan személy, akit az RB Leipzig sikereinek megteremtőjeként emlegetnek.

A 2022/2023-as szezont követően nagy változások történtek a bajor fővárosi klubnál. Menesztették Hasan Salihamidzic-et és Oliver Kahnt, akik hosszú éveken át feleltek a sportvezetésért. Jelenleg az átigazolási politika kérdése elsősorban Christoph Freund vállán nyugszik. Utóbbi azonban hamarosan nagy támogatást kap egy értékes szakértő személyében.

Mint arról Florian Plettenberg a Sky Sport Deutschlandtól beszámolt, Max Eberl csatlakozik a címvédőhöz. Az 50 éves szakember sokáig az RB Leipzig átigazolásaiért felelt. Eberl csak a szezon végén csatlakozik a bajorokhoz, így a januári átigazolási időszakban még nem lesz ráhatása. Munkáját leghamarabb márciusban kezdheti meg.

 

Alkalmazását hivatalosan a februári elnökségi ülésen hagyják majd jóvá. Az ügy már eldőlt, a Bayern fizetni fog korábbi klubjának a sportvezető alkalmazásáért. Az RB Leipzig valamivel kevesebb, mint ötmillió eurós kártérítést kap . Ez kezdetben problémás kérdés volt, de végül mindkét klubnak sikerült megegyeznie.

Borítókép: Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Videók