Korlátozott mennyiségben lehetnek szurkolók a Hertha BSC találkozóján

Dárdai Pál együttese az Augsburg ellen lép pályára a következő fordulóban.


Legfeljebb 39 738 szurkoló lehet jelen szombaton a Dárdai Pál által irányított Hertha és az Augsburg mérkőzésen a német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában.

A berlini klub eredetileg a teljes kapacitást kihasználva 74 ezer nézőt szeretett volna beengedni az Olimpiai Stadionba, de a városháza illetékes bizottsága a koronavírus-járvány miatt csak ennek bő felét engedélyezte.

Az arénába csak oltott vagy gyógyult drukkerek léphetnek be, akiknek a meccs során maszkot kell hordaniuk. A Németországban hivatalosan csak jövő szerdán életbe lépő, de a fővárosi vezetés által már most elfogadott szabályozás értelmében az ötezer fősnél nagyobb eseményeken a létesítményekben az ötezer férőhely felett csak a kapacitás felét lehet kihasználni. A Hertha a 14., míg ellenfele egy hellyel mögötte áll a Bundesliga tabelláján.
Fotó: Facebook.com/ Hertha BSC 

A címvédő Bayern München legfeljebb 25 százalékát töltheti meg stadionjának szombaton a Bielefeld ellen.

A múlt héten a szász szövetségi tartomány - ahol a legmagasabb a fertőzések száma és a legkevesebb oltott van - vezetése közölte, hogy december 12-ig zárt kapussá nyilvánít minden sporteseményt. Ez azt jelenti, hogy a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig üres lelátók előtt fogadja vasárnap a Bayer Leverkusent - ez lesz az idény első nézők nélküli meccse a Bundesligában -, továbbá a Bajnokok Ligájában a Manchester Cityt is december 7-én.

Borítókép: Facebook.com/ Hertha BSC 

Videók