Kimmich nem ok nélkül üvöltözött Lőw Zsolttal

A jelenet rávilágít, milyen a hangulat most a münchenieknél.


A Bayern München zsinórban három meccset veszített el, ráadásul Joshua Kimmich és Thomas Tuchel egyik segítője, Lőw Zsolt között dulakodás tört ki. A Bild újságírói újabb részletekkel szolgálnak a vitáról, amely még mindig nem oldódott meg.

Miután lecserélték Bochumban (2:3), Joshua Kimmich a düh és a csalódottság könnyeivel foglalhatott helyet a kispadon. Thomas Tuchel ismét megmutatta neki, hogy nem számít rá.

A végső sípszó után nyílt szóváltás alakult ki Kimmich és Lőw Zsolt segédedző között. A Bild hozzáteszi, a magyar tréner az az ember a stábban, aki a legjobb kapcsolatban van Kimmichhel, rendszeresen beszélgetnek.

Az öltözőbe menet azonban Kimmich kifakadt. „Ezt valamelyikőtöknek meg kell magyaráznia nekem” - kiabálta Lőwnek, aki pacsizni akart vele. Kimmichet a 63. percben, 1-2-es állásnál lecserélték, ezért is volt még meglepőbb a végén történt kirohanása. A feleket Manuel Neuernek kellett szétválasztania.

Hétfőn Kimmich és Tuchel a Sabener Strassén beszéltek az incidensről. A találkozó azonban nem hozott változást a hangulatban. A konfliktus a szezon elején kezdődött, amikor az edző nem akarta védekező középpályásként szerepltetni. Ráadásul Kimmich a január végi vállsérüléséből való eredményes visszatéréséért küzdött, mindent megtett azért, hogy minél hamarabb újra a csapat segítségére lehessen. Ennek ellenére Tuchel inkább a tehetséges Aleksandar Pavlovicra támaszkodott a legfontosabb mérkőzésen Leverkusenben (0-3).

Kimmichet Tim Lobinger halálának évfordulója is nyomasztotta. A rúdugró világbajnok visszavonulása után edzőként dolgozott, és az RB Leipzignél töltött ideje alatt Kimmichhel is találkozott. Múlt pénteken a futballista meglátogatta a sírját.

A Leverkusen elleni vereség utáni csalódottság, a Lazio elleni 0:1-es vereség utáni frusztráció és a közeli barát halálának emlékei érzelmileg sokkolták a labdarúgót. A Bochum elleni lecserélése után Kimmich állítólag azt kiabálta a kispadról: „Hogy tudtok engem kizárni?”.

Nehéz helyzetében a német válogatott játékosnak szüksége lehetett a klub támogatására. Ehelyett Tuchel a Bochumban másképp döntött. Időközben a klubnál arra jutottak, a szezon végén menesztik a trénert.

Borítókép: Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images

Videók