Kiadák a jelszót Münchenben: „Jobb kapus kell, mint Sommer!”

Már meg is neveztek három kiszemeltet, akik szóba jöhetnek Neuer mellé.


Manuel Neuer évek óta biztos pontot jelentett a Bayern összeállításában, azonban a tavaszt sérülés miatt kihagyta, Thomas Tuchel vezetőedző tájékoztatása szerint majd augusztustól vehet részt a csapat bizonyos edzésein.

Helyettesítése céljából Yann Sommert vásárolták meg a bajorok, a svájci hálóőrért kilencmillió eurót fizettek. Teljesítményével nem okozott csalódást, de kimagaslót sem alkotott, ezért a német klub igazolna még egy portást.

A jelöltek között szerepel a Valencia georgiai kapusa, Giorgi Mamardashvili. A 22 éves játékost hatalmas tehetségnek tartják, 30 millió euró alatt nem tudnák megszerezni a müncheniek.

Felmerült a marokkóiakkal a téli vb-n nagyot alakító Bono megszerzése, ő jelenleg a Sevilla csapatának tagja, szerződése még két évre szól.

Remekül szerepelt az előző szezonban az angol Brighton, a kapuban Robert Sanchezzel. A spanyol portás esetleges leigazolása is szóba került, piaci értéke 22 millió euró.Sommeren és Neueren kívül a Bayern keretében Alexander Nübel (kölcsönben volt Monacóban), Sven Ulreich és a 20 éves Johannes Schenk található.

Borítókép: Matthias Hangst/Getty Images

 

Videók