Kahn: az embereknek nem tűnt fel, hogy én már nem kapus vagyok

A Bayern Münchentől távozó sportvezető először nyilatkozott a korábbi munkájával kapcsolatban.


Hiába a szerencsés körülmények között megnyert bajnoki cím, a klublegenda Oliver Kahn vezérigazgatói megbízatása véget ért, őt és Haszan Szalihamidzsicset is kirúgták. A korábbi BL-győztes kapus a nyilvánosság előtt beszélt arról, miért alakult így a sorsa az új pozícióban.

Kahn egy müncheni startup-konferencián vett részt, ahol először azt kérdezték tőle, mi lepte leginkább a Bayernnél töltött két éve alatt. „Rövid idő” – hangzott a kurta válasz.

Arra a kérdésre, hogy miért bukott meg igazgatóként, így felelt: „Ha kapusként ágyazódsz be az emberek fejébe, nehéz mást tenni, mint amit akkoriban csináltál. Az emberek nem veszik észre, hogy fejlődtél, és még mindig a kapus Kahnt akarják.”

Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge valószínűleg a „kapus Kahn” mentalitását akarták, ő azonban kifejezetten vállalkozó szelleműnek és távolságtartónak bizonyult, tervein többnyire a háttérben dolgozott, több tanácsadóval.

Kahn nem érzi magát kiégettnek, és egy fontos dolgot még hozzátett: „Az egyik különbség a profi labdarúgóként töltött időmhöz képest, hogy nem hagyom figyelmen kívül a mentális és a testi jelzéseket. Amikor rájövök, hogy a határaimat feszegetem, szünetet tartok. Nem számít, hogy mások mit mondanak.”

A Bayern az előző fordulóban 7-0-ra nyert a Bochum ellen, a Bajnokok Ligájában pedig a Manchester Unitedet győzték le hazai pályán.

Borítókép: Oliver Hardt/Getty Images

Videók