"Idén biztosan nem tudjuk megfizetni Havertz árát"

Úgy fest, a német játékos idén nem igazol a Bayern Münchenhez.


Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München labdarúgóklub elnöke szerint idén biztosan nem tudják szerződtetni Kai Havertzet, a Bayer Leverkusen válogatott játékosát.

A bajor sportvezető a Német Kupa szombat (ma) esti döntője előtt kiemelte: amíg nem lehet ismét nézők előtt, teltházas stadionokban mérkőzéseket rendezni, addig a Bayern Münchennek, valamint az európai labdarúgásnak nagyon komoly pénzügyi kihívásokkal kell szembenéznie.

"Nagyon egyértelműen fogalmazok: idén biztosan nem tudjuk megfizetni Havertz árát" - nyilatkozta Rummenigge. Hozzátette: a közvélemény is tisztában lehet azzal, hogy a leverkuseni sportigazgató, Rudi Völler milyen nagyságrendű árat szabott a 21 éves középpályásért, akinek 2022-ig érvényes szerződése van.


(Kép: Alexander Hassenstein/Getty Images)

A nemzetközi sajtóban megjelent hírek szerint Havertz ára 100 millió euró (35,3 milliárd forint) körül mozog. Az angol és a spanyol sajtó a közelmúltban beszámolt a Chelsea és a Real Madrid megkereséséről, amelyek 80 millió eurót ajánlottak érte. Völler kiemelte: a témával kapcsolatban nincs semmi konkrétum, illetve semmi olyan, amiről be kellene számolnia.

"Megállapodásunk van a játékossal, hogy megfelelő ajánlat esetén akár már ezen a nyáron is távozhat" - mondta a sportigazgató, aki már korábban is közölte, hogy reményei szerint még a következő szezonban is náluk játszik a fiatal labdarúgó. Hasonlót szeretne a rivális klubot irányító Rummenigge is, aki kiemelte, hogy kifejezetten "érdekli a rivalizálás". Márpedig a szezonban 42 tétmérkőzésen 16-szor eredményes Havertzcel - akinek van kilenc gólpassza is - a soraiban a bajnokságban ötödik, a Német Kupában döntős rivális komoly játékerőt képvisel.


(Kép: Jörg Schüler/Getty Images)

Havertz müncheni érkezésének esélyét csökkentette az is, hogy pénteken a Bayern München bejelentette a 24 éves Leroy Sané szerződtetését. A Manchester Citytől megszerzett, 21-szeres német válogatott játékos sajtóhírek szerint 45 millió euró ellenében költözött Münchenbe.

Kép: Friedemann Vogel/Pool via Getty Images

Videók