Hordágyon vitték le a pályáról, már ekkor tudni lehetett, hogy komoly a sérülés

Fél évig nem játszhat a Bayer Leverkusen kolumbiai hátvédje.


Körülbelül fél évig nem futballozhat Santiago Arias, a Bayer Leverkusen kolumbiai jobbhátvédje, aki hazája válogatottjának pénteki világbajnoki selejtezőjén sérült meg súlyosan.

A hazai csapat 3-0-s sikerét hozó Kolumbia-Venezuela mérkőzés 12. percében, Arias és Darwin Marchis ütközése után előbbi hordágyon vitték le a pályáról. Azonnal lehetett látni, komoly sérülésről van szó, majd a német klubjának közleményéből kiderült, hogy a védőnek eltört a szárkapocscsontja, és több bokaszalagja elszakadt, ezért körülbelül hat hónapos kihagyás vár rá.


Fotó: Gabriel Aponte/Getty Images

Ariast egy madridi orvos operálja meg hamarosan, hiszen az Atlético Madrid kölcsönjátékosaként szerepel a német csapatnál, amelyben eddig mindössze egy mérkőzésen lépett pályára.

"Nem tudom leírni, hogy érzem magam. Hazudnék, ha azt állítanám, jól vagyok, de az ellenkezőjét sem akarom mondani. Szomorú vagyok a kialakult helyzet miatt" - írta közösségi oldalán a 28 éves labdarúgó. Hozzátette, keményen fog dolgozni, hogy gyorsan és erősebben térhessen vissza.

"Nagyon sajnáljuk ezt a szörnyű sérülést, ami mindannyiunkat elszomorít. Santiago nagyszerű ember, és nagy ambíciókkal érkezett hozzánk, ez súlyos csapás számára" - mondta Simon Rolfes, a Bayer sportigazgatója.

Borítókép: Mauricio Dueñas-Pool/Getty Images

Videók