Hatalmas pofon a Liverpoolnak, a Bayern München nem vesztegetné az időt

A Liverpool komoly csapást szenvedhet el a Bayer Leverkusen menedzserének, Xabi Alonsónak az ügyében.


A Bayer Leverkusen menedzserének, Xabi Alonsónak az üldözése kétségessé vált a Liverpool részéről, miután Thomas Tuchel távozásáról megérkezett a hír a Bayern Münchentől.

A Bayern München hivatalosan is bejelentette, hogy Thomas Tuchel, a Bayern München menedzsere a szezon végén távozik a klubtól. A Florian Plettenberg által készített jelentés szerint: "Az FC Bayern és Thomas Tuchel jó és tisztességes megbeszélések után úgy döntöttek, hogy a szezon végén elválnak útjaik".

A Bayern München jelenlegi formáját és bajnoki pozícióját tekintve nem igazán meglepő, hogy a klub elválik Tucheltől. Ez egy hatalmas hír a Bundesligát nézve, de valójában a Liverpoolra is hatással lehet, mivel a Sky Germany szerint kiderült, hogy a Bayern München Xabi Alonsót teszi meg a nyáron a prioritásuknak.

„A 42 éves vezetőedző már abszolút első számú jelölt Thomas Tuchel leváltására a szezon végén" - állítja Plettenberg.

Széles körben elterjedt, hogy Alonso lenne az utódja Jürgen Kloppnak, aki szintén távozik posztjáról a szezon végén, de mivel Alonso abszolút szárnyal a Bundesligában a Leverkusennel, a Bayernhez való költözés sokkal vonzóbb lehet. Amikor a liverpooli állásról kérdezték, a spanyol egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy még nem gondolkodik a "következő lépésen".

Borítókép: Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images

Videók