Hansi Flick ragaszkodik kölcsönjátékosaihoz

A Bayern München edzője a BL-szezon végéig megtartaná a három futballistát.


Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője szeretné a keretben tartani az együttes három kölcsönjátékosát a labdarúgó Bajnokok Ligája-szezon végéig.

A bajorok kedden 1-0-s brémai győzelmükkel megvédték bajnoki címüket a Bundesligában, amelyben még két forduló vár a csapatra. A júliusi szünetet követően viszont lesz még feladatuk az európai kupasorozatban, ahol a befejezés a világjárvány miatt augusztusra csúszott. A Bayern először a nyolcaddöntő visszavágóján a Chelsea-vel találkozik, amelyen az első meccsen vendégként győzött le 3-0-ra.

Flick a most foglalkoztatott kerettel számol még az augusztusi összecsapásokon is, annak ellenére, hogy a kölcsönjátékosokkal június végén lejár a szerződésük.

"Azt szeretném, hogy a BL-ben azok a játékosok álljanak a rendelkezésre, aki itt kezdték a szezont. Remélem, hogy még a kölcsönjátékosaink is ott lehetnek velünk" - mondta a szakember.

A bajoroknál jelenleg három ilyen játékos van: a brazil Philippe Coutinho az FC Barcelonától, a horvát Ivan Perisic az Internazionalétól, míg a spanyol Álvaro Odriozola a Real Madridtól érkezett kölcsönbe tavaly nyáron, és az akkor kötött megállapodás értelmében június 30-ig tartoznak a müncheniek kötelékébe.

Az eset pikantériája, hogy a két spanyol együttes - a bajorokhoz hasonlóan - ugyancsak érdekelt még a BL-ben, és várja a nyolcaddöntő hivatalosan még ki nem hirdetett helyszínen és időpontban megrendezésre kerülő visszavágóját.

A védő Odriozola kiegészítő embernek számít, csupán nyolc tétmeccsen kapott lehetőséget a bajoroknál, viszont a középpályás Coutinho 32 találkozón kilenc góllal és nyolc gólpasszal segítette a csapatot, a csatár Perisic pedig 29 összecsapáson hat alkalommal volt eredményes és adott nyolc gólpasszt. 

Borítókép: M. Donato/FC Bayern via Getty Images

Videók