Halálosan megfenyegették a nagy múltú német klub elnökét

Rosszul viselték az elmúlt szezont a rajongók.


A VfB Stuttgart kiesése a Bundesligából másodszorra öt év alatt hatalmas elkeseredettséget okozott a rajongók körében, főleg a 2006-07-es bajnoki diadalt követően, de néhány felháborodott szurkoló, ahogyan a közösségi média időszakában nem először, átlépte a határt mind a klub, mind a német rendőrség szerint.
 
A Stuttgart elnöke, Wolfgang Dietrich online zaklatások és halálos fenyegetések célpontjává vált, miután elvesztették rájátszás meccsüket a Union Berlin ellen, ami miatt a rendőrség nyomozást indított. “Szerintünk és a klub véleménye szerint is ezekkel átlépték a határt,” – mondta a stuttgarti rendőrség felügyelője, Franz Lutz.
 
Az egyik feltöltött fotó egy ásót ábrázol, azzal a kérdéssel, hogy Dietrich sírját készítik-e elő, míg másikon tűzveszélyes dolgok láthatók. Német ügyészek is megkapták a fotókat, és nyomozást indítottak a feltöltők után.
 
Dietrich, aki 2016 óta irányítja a klubot, egy új választás előtt áll, ellenfele a volt német válogatott, világbajnok, Thomas Berthold. A szavazás ma zajlik.
 
Fotó: TF-Images/Getty Images

Videók