Gépfegyvereseket rendeltek ki a Bundesliga-meccsre

Egy perces csenddel emlékeznek a hétfői berlini terrortámadás áldozataira a német labdarúgó-bajnokság keddi és szerdai mérkőzései előtt.


"Ezzel szeretnénk kifejezni együttérzésünket mindazokkal, akiket közvetlenül érintett a támadás, továbbá fővárosunk lakóival. Mindannyiunkat megrázott az, ami egy békés karácsonyi vásáron történt" - jelentette ki Reinhard Rauball, a német futball-liga elnöke.

A Bundesliga hétközi 16. fordulójának mérkőzésein a játékosok gyászszalagot viselnek majd a karjukon.

A hatóságok a támadás nyomán egyelőre nem jelentettek be általános intézkedéseket, de a frankfurti rendőrség már jelezte, hogy a Mainz elleni kedd esti találkozó idején fokozza a készültséget. Amint azt egy szóvivő közölte: több rendőr teljesít majd szolgálatot, és néhányuknál automata fegyver lesz, "ami nem szokványos".

A berlini Hertha BSC - amely szerdán az Olimpiai Stadionban lép pályára - Twitter-csatornáján a gyász jeléül színesről fekete-fehérre változtatta profilképét és honlapjának nyitófotója is fekete-fehérre módosult. Dárdai Pál vezetőedző csapata a Darmstadtot fogadja idei utolsó bajnoki fellépésén.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy kamion belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, több tucatnyian megsérültek, többen súlyosan.

Videók