"Felkészültek vagyunk, és reméljük ezt a pályán is viszontlátjuk majd" - Dárdai Pál

A magyar szakvezetőnek véget ért a karanténkötelezettsége.


Véget ért a karanténkötelezettség Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzője számára, akinél április 15-én mutatták ki, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Pénteken ismét együtt edzhet szinte az egész csapat, de a norvég kapus, Rune Jarstein a mostani idényben már nem léphet pályára, mert nála súlyos volt a fertőzés lefolyása.

Rajta és Dárdain kívül Admir Hamzagic másodedző, a játékosok közül pedig Dodi Lukebakio és Marvin Plattenhardt betegedett meg - a következő néhány napban még ők sem edzhetnek -, de az egész csapatnak elszigeteltségbe kellett vonulnia április 16-án.

Mivel a Hertha BSC három bajnokiját el kellett halasztani, 13 nap alatt öt mérkőzést kell majd játszania. Mainzban hétfőn, a Freiburg ellen jövő csütörtökön lépnek pályára a fővárosiak, az Arminia Bielefeldet pedig jövő vasárnap fogadják.

Az élvonatól már biztosan búcsúzó Schalke 04 vendégeként május 12-én lépnek pályára, az 1. FC Köln ellen 15-én, a Hoffenheim otthonában pedig 22-én szerepelnek.

A Hertha jelenleg a kiesést jelentős 17. helyen áll a tabellán, három pontra az osztályozós pozícióban lévő 1. FC Kölntől.

A berliniek a karantén lejárta után gyakorlatilag újból elszigetelődnek a liga döntése nyomán, amely hétfőtől kétlépcsős karanténnal szeretné biztosítani, hogy a bajnokság befejeződhessen.

"Felkészültek vagyunk, és reméljük, ezt a pályán is viszontlátjuk majd"
- mondta Arne Friedrich sportigazgató, aki a bennmaradásért folytatott küzdelmet elsősorban mentális feladatnak tekinti.
"Nem lesz mentség. Három meccsel kevesebbet játszottunk, mint a többiek, és négy pontra vagyunk a bennmaradó helytől. Csak rajtunk múlik" - szögezte le.

Borítókép: Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Videók