Elárulta az okot, amiért nem a Liverpoolt választotta!

Xabi Alonso már több, mint másfél hete jelentette be, hogy a 2024-25-ös idényben is a Bayer Leverkusen szakmai munkájáért felel majd, s így nem veszi át Jürgen Klopp nyáron megüresedő helyét a Liverpoolnál. Most azt is elárulta, milyen okból döntött így.


Nem kell nagy dolgokra gondolni, mégis, a TNT Sportsnak adott interjújában kitért minden apróságra, ami végül az egészet kiadják, és amik a döntése meghozatalához segítették:

“Számos oka van a maradásomnak. Egy esztendő alatt nagyszerű csapatot építettünk, amelynek a legfőbb ereje a csapategységben, a jó hangulatban, a kiváló kohézióban keresendő. Ezeken felül is akadnak még egyéb okok, leginkább a játékosaim, akik nagyszerű szezont futottak és a tervünk az, hogy ezt a magot együtt tartva jövőre még jobbak leszünk, még nagyobb célokért harcolunk. Magaménak érzem a sikereket én is, és azt súgta minden porcikám, hogy nem most van itt az ideje a távozásomnak, nekem itt van még dolgom. Ezért hoztam meg a döntésemet.”

A West Ham elleni Európa-liga negyeddöntőre készülő, még mindig veretlen Leverkusen mestere az angolokról is említést tett:

“Tudjuk, hogy nem vagyunk legyőzhetetlenek, de igyekszünk tovább húzni remek sorozatunkat. Az biztos, hogy van tartásunk, és nehéz, szorult helyzetekből is képesek voltunk mérkőzéseket megfordítani, megnyerni. És ha a fejek rendben vannak, mindenki elhiszi, hogy az utolsó utáni percekben is lehet gólt szerezni. A focink, a stílusunk, a szabályaink kimondják, hogy nehéz helyzetekben sem lövöldözzük hosszan előre a labdákat, nem váltunk, csak azért, mert nem állunk jól.”

Olvasva a spanyol gondolatait és az általa Leverkusenben felépített rendszer alapelveit, sok Liverpool szurkoló lesz újra bánatos abból fakadóan, hogy korábbi játékosuk edzőként – egyelőre – még nem az Anfield Roadon dolgozik nap nap után.
 

(Borítókép: Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images)

Videók