Egyre közelebb a kiesőzónához Kleinheislerék

A vörös hajú támadó Nagy Ádámhoz hasonlóan kimaradt csapata mai, gelsenkircheni összeállításából, meg is lett az eredménye.


Mintha csak Roberto Donadonit játszott volna Norbert Meier: a német szakember sem küldte pályára magyar válogatott kiválóságát csapata adott mérkőzésén. A szörnyű formában lévő Darmstadt az utóbbi időben magára találó Schalke otthonában lépett pályára, Kleinheisler László nélkül. Hiába bosszankodtunk, Meier mester döntése a 6. percben érvényesülni látszott: Marcel Heller találatával hamar vezetést szerzett a vendégsereg.

Szépen-lassan azonban magára talált a gelsenkircheni alakulat, a 26. minutumban Sead Kolasinac fejesével egalizáltak, majd pár pillanattal később Maxime Choupo-Moting a vezetést is megszerezhette volna a kékeknek, tizenegyesét Michael Esser kapus ellenben kiválóan védte. Ami késett, nem múlt: egyórányi játékot követően Choupo-Moting betalált, ezt követően pedig hiába hajtott a Darmstadt, gólt nem sikerült szerezniük; kapniuk már igen, Evgen Konoplyanka passzából Alessandro Schopf állította be a 3-1-es végeredményt.

A 04 sikerével a 9. a tabellán, az SV 1896 már-már a kiesőzónában tartózkodik, mindössze jobb gólkülönbségüknek hála előzik meg a 16. Werdert.


All Goals HD - Schalke 3-1 Darmstadt 27.11.2016 by FootballLiveGoals

Végeredmény, Bundesliga, 12. forduló, vasárnapi játéknap:

Schalke 04 – SV Darmstadt 1896 3-1 (Kolasinac 26., Choupo-Moting 60., Schopf 90., ill. Heller 6.)

Később

 17.30 Hertha BSC - Mainz

Videók