Egymilliárd eurós bevételt szeretne a Bayern-vezér

Karl-Heinz Rummenigge azt szeretné, ha a jelenlegi 500 millió euró helyett szezononként egymilliárd euró körüli összeghez jutnának a német labdarúgó-bajnokság csapatai a televíziós közvetítési jogokból.


A címvédő Bayern Münchent működtető gazdasági társaság ügyvezető testületének elnöke szerint ezzel nőne a Bundesligában szereplő együttesek vásárlóereje. Példaként az angol élvonalat hozta fel, amelynek klubjai a 2016-tól három éven át érvényes új szerződés értelmében idényenként összesen 1,7 milliárd euróhoz jutnak a mérkőzések közvetítési jogait megvásárló csatornáktól.

"Ez az új megállapodás egyértelmű dominanciát hozhat számukra a következő években, még jelentősebbet, mint a mostani - mondta Rummenigge. - Már most tudom, mi fog történni jövő nyáron."

A Bayern egyik kulcsjátékosát, a német Bastian Schweinsteigert a Manchester United sajtóhírek szerint 17 millió euróért (5,3 milliárd forint) szerezte meg a nyáron, míg a belga Kevin De Bruyne 54 millió fontnak (23,1 milliárd forint) megfelelő összegért írt alá a Wolfsburgtól a Manchester Cityhez, ezzel az átigazolási szezon legdrágább futballistája lett. A Premier League klubjai az elmúlt hónapokban összesen 870 millió fontot (372 milliárd forint) költöttek labdarúgókra, ez új csúcsot jelent Angliában.

"Csak a jéghegy csúcsát látjuk. Az átigazolási cunami sokkal erősebb és magasabb lesz" - nyilatkozta Rummenigge.

Az 59 esztendős sportvezető az átigazolási időszak megváltoztatását is megfontolásra érdemesnek tartja.

"A piacnak a bajnoki rajt előtt, július 31-én be kellene zárnia" - tette hozzá. Jelenleg augusztus 31. a határidő.

Videók